Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany faszerowane kuskusem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i pokrój w kosteczkę.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie razem z czoskiem. Dodaj drobno pociętą paprykę, a na koniec bakłażany. Po chwili duszenia dolej doprawiony przyprawami przecier.
Wymieszaj całość z namoczoną wcześniej kaszą.
Nałóż farsz do łódeczek z bakłażanów i wstaw potrawę na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotową udekoruj kolendrą.Źródło: Kurier TV