Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, proste i smaczne ciasto z jabłkami. Najlepszy jest kontrast pomiędzy kwasowością jabłek a słodkością ciasta.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Tłuszcz kroimy w kostkę. Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto, zawijamy w woreczek i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki. Potem posypujemy cynamonem i trawą cytrynową, mieszamy. Tortownicę 22-24 cm wykładamy papierem do pieczenia, spód przykrywamy ciastem i posypujemy mąką ryżową, lub bułką tartą. Na ciasto równomiernie rozkładamy plasterki jabłek, wszystko lekko dociskamy. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.