Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla dzieci jak i dorosłych. Przepyszne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Z mleka, jaja, proszku do pieczenia, cukru i mąki, mieszamy gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy tyle oleju aby banan mógł się zanurzyć w połowie i aby np. 3 – 4 porcję mogły swobodnie „pływać” w oleju.
Obranego banana kroimy albo wzdłuż na pół i na pół, lub tylko na pół. Obtaczamy w cieście i delikatnie przekładamy widelcem na patelnie, smażmy na jasny złoty kolor z obu stron. Wyciągamy i odsączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy ciepłe, polane miodem, posypane wiórkami kokosowymi. Banan w cieście świetnie się nadaje na ciepły deser podany z kulką lodów i orzechami.