Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowe placuszki na mleku kokosowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcje
Miksuję banany z jajkami, dodaję do mąki wymieszanej ze szczyptą soli. Stopniowo wlewam mleko kokosowe i dokładnie mieszam, aby uzyskać jednolite gładkie ciasto. Ciasto wkładam do lodówki na ok. godz. Po upływie tego czasu jeszcze raz miksuję .
Na patelni rozgrzewam olej, wylewam niewielkie porcje ciasta. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podaję ciepłe, ułożone w stos, przełożone plasterkami banana, polewam miodem (lub syropem klonowym).
Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie