Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowe placuszki na mleku kokosowym"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 680
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 680
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcje
Miksuję banany z jajkami, dodaję do mąki wymieszanej ze szczyptą soli. Stopniowo wlewam mleko kokosowe i dokładnie mieszam, aby uzyskać jednolite gładkie ciasto. Ciasto wkładam do lodówki na ok. godz. Po upływie tego czasu jeszcze raz miksuję .
Na patelni rozgrzewam olej, wylewam niewielkie porcje ciasta. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podaję ciepłe, ułożone w stos, przełożone plasterkami banana, polewam miodem (lub syropem klonowym).
Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie