Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych deserów jakie jadłam w ostatnim czasie. Najlepsze są na ciepło ale zimne też mają wyjątkowy smak. Banany smażone w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji, bo właśnie tam zbiera się najwięcej bananów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać. Następnie dodać jajko, mleko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. Ciasto powinno być gęste lecz lejące.
Banany obrać i pokroić na 3 cm kawałki, skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek banana obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.