Do góry

Desery Przepis na:

Banany w czekoladowej skorupce

Banany w czekoladowej skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Banany w czekoladowej skorupce"

Składniki

  • 2 duże banany
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 20 ml kremówki
  • pół szklanki mleka
  • patyczki po lodach
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sparz banany, obierz ze skórki i przekrój na pół. Nadziej na patyczki. Wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.

  2. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dolewając w miarę potrzeby mleka. Gdy czekolada już całkiem się rozpuści, dodaj 1-2 łyżki kremówki.

  3. Wyjmij banany z zamrażarki. I... tę czynność zachowaj dla swojego malucha! Niech macza banany w kremowej czekoladzie. Dziecko będzie zachwycone! Masa szybko zastygnie, a ono będzie mogło od razu schrupać czekoladowo- bananowy przysmak!

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń