Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banofee pie to nic innego jak ciasteczkowy spód, masa kajmakowa, banan i bita śmietana. Połączenie idealne.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17532
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 655
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17532
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 655
Składniki
Ciasteczka bardzo drobno kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy dokładnie. Wykładamy na tortownicę albo formę od tarty i dociskamy łyżką spód i boki. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po 30 minutach wykładamy masę kajmakową, potem pokrojone w plasterki banany i na to wykładamy ubitą (ale nie sztywną!) bitą śmietanę. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi.