Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto w sam raz dla wielbicieli czekolady.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na kremową masę.Kakao połączyć z niewielką iością gorącej wody aby otrzymać pastę,dodać do masła,dokładnie ubić.Dodawać po jednym jajku ,cały czas ubijajac.Mąkę przesiać z proszkiem i dużą szczyptą soli,dodać do masy czekoladowej i delikatnie połączyć.Tortownicę o średnicy 24cm. wyłożyć papierem do pieczenia,napełnić ciastem,wierzch wyrównać.Piec w temp. 180 stopni 40-45minut.Wystudzić.
Aby przygotować ganache kremówkę należy doprowadzić do wrzenia,zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę.Mieszać do rozpuszczenia czekolady,dodać masło i całośc ubijać mikserem aż otrzymamy jednolitą masę.Schłodzić w lodówce.
Wystudzone ciasto pokryć połową masy czekoladowej ,wyłożyć wiśnie,nałożyć resztę masy .Wstawić do lodówki aby ganache stężał.