Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz biały na zakwasie"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Składniki
W słoiku połącz na zakwas, zalej ciepłą wodą, wymieszaj, przykryj gazą, odstaw na trzy dni w ciepłe miejsce. Grzyby namocz, jajka ugotuj na twardo. Kiełbasę kilka minut grilluj na patelni.
Włoszczyznę obierz, zalej 1,5 l wody, dodaj kiełbasę, ziele angielskie, liście laurowe i grzyby, gotuj 30 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj zakwas, majeranek, chrzan, sól, pieprz. Całość gotuj jeszcze 15 minut.
Połącz kilka łyżek zupy ze śmietaną, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu. Na talerze wlewaj zupę, włóż kiełbasę i jajko. Zupę dekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień