Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz biały z jajkiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 256
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 414
Polecam.
Odsłon: 807
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 256
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 414
Polecam.
Odsłon: 807
Składniki
Do gotującego się bulionu wlać zakwas, zagotować, usunąć pianę, doprawić solą, pieprzem, chrzanem oraz majerankiem, dodać grzybki.
Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, dodać do barszczu. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w łódeczki.
Barszcz zabielić śmietaną. Podawać gorący z łódeczkami jajek i rzeżuchą. Pasuje do niego zarówno świeży pszenny chleb, jak i podsmażane na patelni (ugotowane wcześniej)ziemniaki pokrojone w cieniutkie talarki.
Zaskocz swoich gości podając wielkanocny barszczyk w wydrążonym chlebie (najlepiej razowym albo grahamie).Źródło: Twoje Imperium