Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz na zakwasie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Buraki obierz, umyj. Duże okazy pokrój na kawałki i zalej wodą, aby je zakrywała. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Kiedy buraki są już prawie miękkie, wlej zakwas buraczany i mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw. Jeśli lubisz bardziej kwaśny smak, przypraw octem winnym. Wlej olej.Źródło: Dobry Tydzień