Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z pieczonych buraków"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.
Buraki wyszoruj, każdy owiń folią aluminiową. Piecz godzinę w 180°C. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Grzyby namocz, ugotuj, posiekaj (wywar zachowaj). Cebulę opiecz nad ogniem.
Wywar grzybowy i bulion wymieszaj. Dodaj buraki, cebulę i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, aż barszcz nabierze intensywnej barwy. Dodaj całe ząbki czosnku i ocet. Przypraw solą i cukrem.
Przed podaniem barszcz odcedź, podgrzej, ale nie gotuj, bo straci kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie