Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bataty faszerowane fetą"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 50
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 323
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2545
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 50
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 323
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2545
Składniki
Bataty wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Owiń je folią aluminiową i włóż do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut.
Wyjmij warzywa, lekko przestudź, po czym przekrój je wzdłuż na pół. Środki delikatnie wydrąż łyżką. Postaraj się zostawić około centymetra krawędzi batatów.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj razem z tymiankiem i czarnymi oliwkami.
połącz z fetą. Wymieszaj z solą i pieprzem.
Nałóż farsz do wydrążonych batatów. Danie podawaj z grecką sałatką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax