Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bataty z kurczakiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 198
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9306
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 198
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9306
Składniki
??Cebulę poszatkuj z czosnkiem. Dodaj sól, pieprz, kurkumę, startą skórkę i sok z cytryny, posiekaną natkę oraz zmiażdżone w moździerzu goździki. Całość wy mieszaj z jogurtem i octem. Zanurz w marynacie udka i skrzydełka kurczaka. Wstaw na noc do lodówki.
Nazajutrz przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Umyte bataty obierz i potnij w słupki, natomiast ziemniaki pokrój w ósemki. Przełóż na blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia, skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przyprawą grecką. Tak przygotowane warzywa wstaw do piekarnika i piecz razem z kurczakiem około 20 minut.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax