Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 80
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 80
Składniki
Do białek dodać 2 szczypty soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej miskować (powinno to trwać ok. 15 min.) Na koniec dodać 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki soku z cytryny. Jeszcze zmiksować przez chwilę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować na nim okrąg i nałożyć ubitą pianę. Uformować bezę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i od razu zmniejszyć temperaturę do 120ºC i suszyć bezę ok. 2-2,5 godz. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Śmietanę ubić. Nałożyć na zimną bezę. Udekorować owocami.