Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27483
Dodano: 10.05.2015
Odsłon: 11528
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na parze) i studzimy.
Jajka ubijamy mikserem, dodajemy ksylitoli i ponownie ubijamy. Następnie dodajemy obie mąki (gryczaną oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej), 1 łyżeczkę kakao, szczyptę soli i dokładnie mieszamy.
Na koniec do masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, pokruszone orzechy włoskie i ziarenka wanilii. Ponownie mieszamy, a następnie wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 do 25 minut.
Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

BEATA1978 12 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Cudownie wygląda a jak musi smakować. Pożeram go wzrokiem :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

mimiwiki 10 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne :)Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

monikagotuje 10 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Bardzo smacznie wyglada Twoje brownie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

etui 10 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Czy ksylitol jest w jakiś sposób wyczuwalny w gotowym cieście? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz