Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10555
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4604
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424481
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10555
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4604
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424481
Składniki
Białka ubić ,pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier ,na końcu dodać proszek do pieczenia,blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem ,białka wykładać dużą łyżką w formie kleksów.piec przez 1,5 godziny w temp.100-110 stopni.
Polewa:margarynę,kakao,kawę,cukier i wodę wkładamy do małego garnuszka i wszystko razem rozpuszczamy i gotujemy kilka minut( od czasu do czasu mieszajac )aby polewa zgęstniała.Goracą polewamy wystudzone beziki .Uwaga! beziki są chrupiace w dniu ich polania polewą na drugi dzień od polewy robią się gumiaste dlatego można polać tylko tyle ile zjemy danego dnia ,polewę schować do lodówki i wykorzystać następnego dnia