Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7615
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2704
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7615
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2704
Składniki
Białka ubić ,pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier ,na końcu dodać proszek do pieczenia,blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem ,białka wykładać dużą łyżką w formie kleksów.piec przez 1,5 godziny w temp.100-110 stopni.
Polewa:margarynę,kakao,kawę,cukier i wodę wkładamy do małego garnuszka i wszystko razem rozpuszczamy i gotujemy kilka minut( od czasu do czasu mieszajac )aby polewa zgęstniała.Goracą polewamy wystudzone beziki .Uwaga! beziki są chrupiace w dniu ich polania polewą na drugi dzień od polewy robią się gumiaste dlatego można polać tylko tyle ile zjemy danego dnia ,polewę schować do lodówki i wykorzystać następnego dnia