Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21616
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21616
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Białka ubić ,pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier ,na końcu dodać proszek do pieczenia,blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem ,białka wykładać dużą łyżką w formie kleksów.piec przez 1,5 godziny w temp.100-110 stopni.
Polewa:margarynę,kakao,kawę,cukier i wodę wkładamy do małego garnuszka i wszystko razem rozpuszczamy i gotujemy kilka minut( od czasu do czasu mieszajac )aby polewa zgęstniała.Goracą polewamy wystudzone beziki .Uwaga! beziki są chrupiace w dniu ich polania polewą na drugi dzień od polewy robią się gumiaste dlatego można polać tylko tyle ile zjemy danego dnia ,polewę schować do lodówki i wykorzystać następnego dnia