Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 83
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 83
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 488
Składniki
Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic
Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.