Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic
Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.