Do góry

Desery Przepis na:

Bezmleczne bułeczki drożdżowe

Bezmleczne bułeczki drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 141

Bułeczki z kruszonka

Składniki

  • 1,5 kilo mąki pszennej
  • 1 kostka świeżych drożdży
  • 1 litr wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 3 jajka
  • Dowolny dżem do środka
  • Kruszonka:masło, maka, cukier
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bezmleczne bułeczki drożdżowe

Przygotowanie

  1. Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic

  2. Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń