Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 508
Składniki
Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic
Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.