Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta dużo pieczemy, czasami zostają nam białka. W kuchni nic się nie marnuje! Zrobimy z nich pyszne bezy z czekoladą i polewą czekoladową. Zapraszam na film.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 833
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać stopniowo przesiany cukier puder zakręcić na średnich obrotach ,teraz możesz dodać cukier cynamonowy ,zakręcić na średnich obrotach na koniec dodajesz utartą czekoladę ,Czekoladę ucieramy na małych oczkach tarki. Wszystko to zakręcamy na małych obrotach.
Piekarnik nastawić na 160 stopni funkcja góra, dół. Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować olejem i posypać mąką ziemniaczaną. Bezy wykładamy dużą łyżką w odstępach 2 cm od siebie.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 20 minut.
Robimy polewę czekoladową masło rozpuścić dodać kakao, ciągle mieszając, dodać mleko nie doprowadzać do wrzenia, ściągnąć z ognia. Ostudzone krążki bezowe polewamy w środku polewą przykładamy drugi krążek bezowy i sklejamy, i tak robimy ze wszystkimi, układamy na dużym talerzu. Na koniec polewamy czekoladą na nasze bezy. Czekamy ,aż zastygnie dobrze polewa. Najlepsze są na drugi dzień/ Gotowe! Zapraszam na krótki film.