Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy z kremem koniakowym"
Często z pieczenia kruchych ciasteczek czy pączków zostają nam białka, warto...
Odsłon: 1399
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 516
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 288
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 516
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 288
Składniki
Nastaw piekarnik na 100°C, a blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z białek ubij sztywną pianę. Ubijając, stopniowo dodawaj cukier kryształ, a następnie lekko wmieszaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną, dosypując stopniowo .
Napełnij masą worek cukierniczy z gładką końcówką i wyciśnij na blachę najpierw 10 jednakowej wielkości kółek, a następnie 10 kopczyków z czubkiem o takiej samej średnicy, jaką mają kółka.
Blachę wstaw do piekarnika i susz bezy przez około 70-80 minut. Jeżeli zaczną się rumienić, obniż temperaturę mniej więcej o 10°C. Kiedy bezy będą gotowe, odstaw je do ostygnięcia.
Ugotuj gęsty krem z mleka, cukru i budyniowego proszku, potem go przestudź. Ubijając, dodaj do kremu pokrojone w ka wałki miękkie masło i koniak.
Kółka z białek posmaruj dżemem. Napełnij kremem worek cukierniczy z rurką i wyciśnij na marmoladę. Krem udekoruj porzeczkami i przykryj efektownymi czubkami.
Do idealnego ubicia piany na suche i kruche bezy konieczna jest niska temperatura białek. Jajka powinny więc być wcześniej mocno schłodzone.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 1616
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 504