Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy sok z cytryny i po łyżeczce cukru pudru stopniowo cały czas ubijając. * Zbyt szybkie dodanie cukru sprawi, że białka staną się ciekłe.
Na brytfannę rozkładamy papier do pieczenia i rękawem cukierniczym robimy małe beziki. Pieczemy 40-50 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu posypujemy startą czekoladą..