Do góry

Desery Przepis na:

Biała czekolada z bakaliami

Biała czekolada z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Biała czekolada z bakaliami"

Składniki

  • 150 dag tłuszczu kakaowego spożywczego
  • 150 ml mleka w proszku
  • 250 ml cukru pudru
  • szklanka suszonej żurawiny
  • szklanka pistacji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tłuszcz kakaowy rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko w proszku wymieszaj z cukrem pudrem, przesiej. Tłuszcz podgrzewaj w misce na parze, dodaj przesiane mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj.

  2. Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. Jeśli są solone, najpierw wypłucz je dokładnie z soli na sitku i osusz. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Bakalie wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj.

  3. 3. Wylej masę do formy, wstaw do lodówki i schładzaj około 3-4 godziny. Połam na kawałki. Masę możesz też zrobić, rozpuszczając białą czekoladę i mieszając z bakaliami.

  4. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń