Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała czekolada z bakaliami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 60
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 60
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Składniki
Tłuszcz kakaowy rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko w proszku wymieszaj z cukrem pudrem, przesiej. Tłuszcz podgrzewaj w misce na parze, dodaj przesiane mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj.
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. Jeśli są solone, najpierw wypłucz je dokładnie z soli na sitku i osusz. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Bakalie wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj.
3. Wylej masę do formy, wstaw do lodówki i schładzaj około 3-4 godziny. Połam na kawałki. Masę możesz też zrobić, rozpuszczając białą czekoladę i mieszając z bakaliami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień