Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała czekolada z bakaliami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Tłuszcz kakaowy rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko w proszku wymieszaj z cukrem pudrem, przesiej. Tłuszcz podgrzewaj w misce na parze, dodaj przesiane mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj.
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. Jeśli są solone, najpierw wypłucz je dokładnie z soli na sitku i osusz. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Bakalie wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj.
3. Wylej masę do formy, wstaw do lodówki i schładzaj około 3-4 godziny. Połam na kawałki. Masę możesz też zrobić, rozpuszczając białą czekoladę i mieszając z bakaliami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień