Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Serki utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Ubić kremówkę,połączyć z serkiem.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej gorącej wody.Ostudzoną wlać do masy i wymieszać.Dodać rodzynki(zalane wcześniej wrzątkiem i osączone)oraz kawałki ananasa (kilka zostawić do dekoracji).Tortownice napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki.Galaretkę ananasową przyrządzić według przepisu na opakowaniu i odstawić,by ostygła.Wyjąć tortownice z lodówki,na wierzchu masy serowej ułożyć pozostałe owoce i zalać krzepnącą galaretką.Schłodzić w lodówce.