Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie. Fajny robiony na bazie dawnego ciasta salseson.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 972
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 36
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1283
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6202
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 972
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 36
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1283
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6202
Składniki
Ciasto jasne: Z podanych składników robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażarki aby stwardły.
Ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka miksujemy. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa