Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie. Fajny robiony na bazie dawnego ciasta salseson.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 217
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4798
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44793
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 422
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 217
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4798
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44793
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 422
Składniki
Ciasto jasne: Z podanych składników robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażarki aby stwardły.
Ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka miksujemy. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa