Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z czerwonym winem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 78
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1291
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1052
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 78
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1291
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1052
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Suszone grzyby i śliwki zalej gorącą wodą, odstaw do namoczenia. Kapustę kwaszoną odciśnij, świeżą oczyść i poszatkuj. Łopatkę i filet z indyka opłucz, potnij w grubą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na smalcu. Dodaj mięso oraz kiełbasę. Mieszając, zrumień. Dołóż kapustę kwaszoną i świeżą. Dodaj odciśnięte śliwki i grzyby. Wrzuć wszystkie przyprawy i posól.
Bigos podlej winem oraz 2 szkl. wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś 2 godziny. Dość często mieszaj, aby bigos nie przywarł do dna naczynia.
Gotowe danie posyp ziołami, np. posiekaną natką pietruszki.Źródło: Naj