Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z czerwonym winem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 655
Składniki
Suszone grzyby i śliwki zalej gorącą wodą, odstaw do namoczenia. Kapustę kwaszoną odciśnij, świeżą oczyść i poszatkuj. Łopatkę i filet z indyka opłucz, potnij w grubą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na smalcu. Dodaj mięso oraz kiełbasę. Mieszając, zrumień. Dołóż kapustę kwaszoną i świeżą. Dodaj odciśnięte śliwki i grzyby. Wrzuć wszystkie przyprawy i posól.
Bigos podlej winem oraz 2 szkl. wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś 2 godziny. Dość często mieszaj, aby bigos nie przywarł do dna naczynia.
Gotowe danie posyp ziołami, np. posiekaną natką pietruszki.Źródło: Naj