Do góry

Desery Przepis na:

Bigos z różnymi rodzajami kiełbas

Bigos z różnymi rodzajami kiełbas

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11053

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Bigos z różnymi rodzajami kiełbas"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigos z różnymi rodzajami kiełbas

Przygotowanie

  1. godz. • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 8 porcji.

  2. Kapustę kiszoną kroję i wkładam do garnka. Zalewam wodą, zagotowuję. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, odlewam wodę, uzupełniam świeżą, ponownie zagotowuję. Dodaję poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuję do miękkości.

  3. W tym czasie kroję mięso w kostkę i podsmażam na smalcu, aż płyn odparuje. Dodaję pokrojone w kostkę kiełbasy i jeszcze chwilę smażę.

  4. Dodaję je do kapusty wraz z wcześniej namoczonymi grzybami. Mieszam, dodaję 2 łyżeczki kminku i gotuję przez godzinę. Następnie zrumieniam cebulę i dodaje do kapusty wraz z ziarnami jałowca. Gotuję jeszcze pół godziny. Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.

  5. W ten sposób przyrządzony jest naprawdę doskonały! Aneta Okulicz z Bydgoszczy

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń