Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos ze śliwkami kalifornijskimi"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Z dużą ilością mięsa jest według mnie najlepszy. Alicja Dominik z Bydgoszczy
Białą poszatkowaną kapustę zalewam małą ilością wrzątku, solę, gotuję do miękkości, przecedzam. Oddzielnie gotuję kiszoną kapustę, przecedzam, wodę zostawiam. Pokrojone w kostkę mięso podsmażam na oleju, lekko solę.
Przesmażam pokrojony boczek, cebulę i kiełbasę w talarkach. Do garnka wkładam obie kapusty, mięso, kiełbasę, cebulę z boczkiem, pokrojone w paseczki ugotowane grzyby. Dolewam wywar grzybowy, ziele, liście, jałowiec, pieprz, przyprawę do bigosu i pokrojone namoczone śliwki.
Gotuję ok. 2 godz. pod przykryciem, mieszając. Dodaję przesmażone starte jabłka, przecier i gotuję jeszcze 30 minut.Źródło: Kobieta i życie