Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 19513
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 487
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 136
Prosta i łatwa w przygotowaniu, kolorowa, sycąca i pyszna. Doskonała na każdą...
Odsłon: 178
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 487
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 136
Prosta i łatwa w przygotowaniu, kolorowa, sycąca i pyszna. Doskonała na każdą...
Odsłon: 178
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, a następnie delikatnie ubijając żółtka.
Obie mąki i kakao należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160-170ºC około 30-40 minut (do suchego patyczka)
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 392
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 337