Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt kakaowy...

biszkopt kakaowy...

Autor:

Przepisów i artykułów: 522 Ocena: 18087

Dodano:

Odsłon: 14620

prosty przepis

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g cukru pudru
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 2 pełne łyżki kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, a następnie delikatnie ubijając żółtka.

  2. Obie mąki i kakao należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.

  3. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160-170ºC około 30-40 minut (do suchego patyczka)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń