Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno schłodzone jajka i dodatek gorącej wody sprawiają, że ten biszkopt zawsze pięknie rośnie. Spróbujcie.
Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białek.
Do białek dodajemy odrobinę soli i ubijamy aż białka zmienią barwę na białą.
Wciąż ubijając dodajemy po 2 łyżki cukru aż do wyczerpania. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie dodajemy po jednym żółtku.
Obie mąki z proszkiem przesiewamy i dodajemy do ubitych białek.Na końcu wlewamy wrzącą wodę. Wyłączamy mikser i całość mieszamy szpatułką.
Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 cm. Boków nie smarujemy.
Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut.
Po zdjęciu obręczy- odwracamy go do góry dnem. Po ostygnięciu (najlepiej na następny dzień) przecinamy na 2 lub 3 blaty . Nasączamy i przekładamy dowolną masą. Dekorujemy.
Jeżeli chcemy upiec ciemny biszkopt, dodajemy 1 łyżkę kakao i dodatkową łyżkę gorącej wody.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 2879
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1659
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17453
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 410
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1659
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17453
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 410
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białek. Do białek dodajemy odrobinę soli i ubijamy aż białka zmienią barwę na białą. Wciąż ubijając dodajemy po 2 łyżki cukru aż do wyczerpania. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki z proszkiem przesiewamy i dodajemy do ubitych białek.Na końcu wlewamy wrzącą wodę. Wyłączamy mikser i całość mieszamy szpatułką. Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 cm. Boków nie smarujemy. Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po zdjęciu obręczy- odwracamy go do góry dnem. Po ostygnięciu (najlepiej na następny dzień) przecinamy na 2 lub 3 blaty . Nasączamy i przekładamy dowolną masą. Dekorujemy. Jeżeli chcemy upiec ciemny biszkopt, dodajemy 1 łyżkę kakao i dodatkową łyżkę gorącej wody.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 271
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 224