Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno schłodzone jajka i dodatek gorącej wody sprawiają, że ten biszkopt zawsze pięknie rośnie. Spróbujcie.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 87
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2108
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 459
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 481
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 907
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 87
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2108
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 459
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 481
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 907
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białek. Do białek dodajemy odrobinę soli i ubijamy aż białka zmienią barwę na białą. Wciąż ubijając dodajemy po 2 łyżki cukru aż do wyczerpania. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki z proszkiem przesiewamy i dodajemy do ubitych białek.Na końcu wlewamy wrzącą wodę. Wyłączamy mikser i całość mieszamy szpatułką. Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 cm. Boków nie smarujemy. Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po zdjęciu obręczy- odwracamy go do góry dnem. Po ostygnięciu (najlepiej na następny dzień) przecinamy na 2 lub 3 blaty . Nasączamy i przekładamy dowolną masą. Dekorujemy. Jeżeli chcemy upiec ciemny biszkopt, dodajemy 1 łyżkę kakao i dodatkową łyżkę gorącej wody.