Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nie opadający. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką. Po upieczeniu można opuścić formę z ciastem z 30 cm wysokości na podłogę lecz nie jest to konieczne. Polecam!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 637
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1281
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4962
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 637
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1281
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4962
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Nadal miksując dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy i przesiewamy do masy jajecznej. Dodajemy wodę. Całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką lub szpatułką do momentu połączenia się składników. Prostokątną foremkę ok 35x24 cm wykładamy papierem do pieczenia (lub smarujemy masłem lub margaryną i posypujemy bułką tartą). Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min w 180 st. Biszkopt po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia.