Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt według Marioli.

Biszkopt według Marioli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1473 Ocena: 19386

Dodano:

Odsłon: 5949

Biszkopt który zawsze się uda jeżeli użyjemy odpowiedniego typu mąki. Typ 400 450.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oddzielamy żółtka od białka, z białka ubijamy pianę, po ubiciu dodajemy cukier waniliowy i cukier i miksujemy dalej do uzyskania puszystej masy.

  2. W oddzielnej miseczce do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i łyżką dobrze rozmieszać, wymieszane dodać do wcześniej miksowanej masy z piany jajek i miksować 3-4 minuty, żeby dobrze połączyć dodane składniki.

  3. Dodajemy mąkę i dalej miksujemy do uzyskania dobrego połączenia składników.

  4. Wlewamy ciasto do wcześniej wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą prodiża i pieczemy 25 minut, po upieczeniu wyłączyć prodiż i nie podnosząc pokrywy czekamy 15 minut.

  5. Upieczony biszkopt.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń