Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1656
Dodano: 10.07.2010
Odsłon: 9838
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopt:białka oddzielić od żóltek,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka cały czas ubijając,dodać obie mąki i proszek ,wymieszać,wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą
Upiec w temp.180-200 stopni na jasno złoty kolor.2galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu i pozostawić do stężenia, 1 galaretke rozpuścić w 1 szklance wody i również pozostawić do stężenia
Upieczony i przestudzony biszkopt nasączyć
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i można jeszcze dodać śmietan-fix do ubicia,gdy śmietana będzie ubita dodać 1 tężejącą galaretkę ,wyłożyć na biszkopt,na śmietanę wyłożyć obrany ze skóry,bez pestek i pokrojony w kostkę arbuz,włożyć na chwilę do lodówki aby śmietana stężała
Na wierzch ciasta wylać 2 tężejące galaretki,włożyć do lodówki.
Ciasto upiekłam w blaszce o wymiarach 23/37 cm.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

margo21 11 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszny przepis z tym arbuzem , orzeźwiający.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 11 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za odpowiedź.Daje przepis do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz

suri 10 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Tak,tężejącą galaretkę wlewamy do ubitej śmietany0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
W punkcie 4 chodzi o to, że tężejącą galaretkę wlewamy do śmietany?0 Kto głosował? | Odpowiedz