Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla łasuchów
Oddzielamy bialka od żółtek.Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo żółtka cukier mąkę i proszek.Pieczemy w tortownicy 30 min.160st.Po ostygnięciu przekrajamy na pół.Pół filiżanki ciepłej wody troszkę soku z cytryny i troszkę cukru namaczmy pierwszy biszkopt.
Wiśnie ugotowac wcześniej na soku z wiśni,wyjąc.Do tego soku (1/2litra)dodac galaretkę.Ostudzic.Ostudzone wiśnie wyłożyc na biszkopt zalac tężejącą galaretką.ubic bitą śmietanę dodac usztywniacz.Czesc śmietany wyłożyc na wiśnie przykryc drugim biszkoptem,namoczyc sokiem posmarowac resztą śmietany.Udekorowac tartą czekoladą.Włożyc na kilka godz. do lodówki.
Lekkie orzeżwiające i smaczne ciasto.
Odsłon: 2044
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 304
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 138
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 250
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 321
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 260
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 304
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 138
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 250
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 321
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 260
Składniki
Oddzielamy bialka od żółtek.Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo żółtka cukier mąkę i proszek.Pieczemy w tortownicy 30 min.160st.Po ostygnięciu przekrajamy na pół.Pół filiżanki ciepłej wody troszkę soku z cytryny i troszkę cukru namaczmy pierwszy biszkopt.
Wiśnie ugotowac wcześniej na soku z wiśni,wyjąc.Do tego soku (1/2litra)dodac galaretkę.Ostudzic.Ostudzone wiśnie wyłożyc na biszkopt zalac tężejącą galaretką.ubic bitą śmietanę dodac usztywniacz.Czesc śmietany wyłożyc na wiśnie przykryc drugim biszkoptem,namoczyc sokiem posmarowac resztą śmietany.Udekorowac tartą czekoladą.Włożyc na kilka godz. do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 115
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 390