Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3436
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3436
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Borówki umyć i osuszyć.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta. Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.