Desery Przepis na:
Biszkopt z borówkami

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 649
Dodano: 13.08.2019
Odsłon: 1757
Składniki
- Jajka 8 szt.
- Mąka tortowa 20 dkg
- Cukier drobny 20 dkg
- Borówki amerykańskie 20 dkg
- Cukier puder
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Borówki umyć i osuszyć.
-
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
-
Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta.
Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
-
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 14 sierpniaZgłoś do usunięcia
Prosto i smacznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz