Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z borówkami

Biszkopt z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 649

Dodano:

Odsłon: 1757

Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Borówki umyć i osuszyć.

  2. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.

  3. Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta.
    Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.

  4. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń