Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto o kwaskowatym smaku
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4185
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30128
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4185
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30128
Składniki
Biszkopt upiec wg. swojego sprawdzonego przepisu (przepis na mój biszkopt znajduje się wśród moich przepisów) Najlepszy sposób aby ciasto nie opadło po wyciągnięciu z piekarnika to upuszczenie zaraz po wyciągnięciu na podłogę z około 40cm wysokości Masa cytrynowa: Wodę zagotować z margaryną, cukrami oraz sokiem cytrynowym, dodać startą skórkę cytrynową. Mleko wymieszać z mąką i dodać do masy gotować do zgęstnienia, należy pamiętać aby co chwilę mieszać masę. Biszkopt przekroić na 3 części, przełożyć lekko wystudzoną masą cytrynową. Pozostawić do całkowitego wystudzenia po czym wstawić blaszkę do lodówki - najlepiej na kilka godzin.
Lukier cytrynowy: 2 szkl cukru pudru, dadawać stopniowo maleńką ilość wody przegotowanej, nalezy uważać aby lukier nie był zbyt rzadki!! Na koniec dodać aromat cytrynowy. Polac ciasto i gotowe!!