Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto o kwaskowatym smaku
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1184
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1184
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Składniki
Biszkopt upiec wg. swojego sprawdzonego przepisu (przepis na mój biszkopt znajduje się wśród moich przepisów) Najlepszy sposób aby ciasto nie opadło po wyciągnięciu z piekarnika to upuszczenie zaraz po wyciągnięciu na podłogę z około 40cm wysokości Masa cytrynowa: Wodę zagotować z margaryną, cukrami oraz sokiem cytrynowym, dodać startą skórkę cytrynową. Mleko wymieszać z mąką i dodać do masy gotować do zgęstnienia, należy pamiętać aby co chwilę mieszać masę. Biszkopt przekroić na 3 części, przełożyć lekko wystudzoną masą cytrynową. Pozostawić do całkowitego wystudzenia po czym wstawić blaszkę do lodówki - najlepiej na kilka godzin.
Lukier cytrynowy: 2 szkl cukru pudru, dadawać stopniowo maleńką ilość wody przegotowanej, nalezy uważać aby lukier nie był zbyt rzadki!! Na koniec dodać aromat cytrynowy. Polac ciasto i gotowe!!