Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić ładne ciasteczka w formie "grzybków", więc zdecydowałam że zrobię zmodyfikowaną formę "Leśnego mchu".
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na szywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie, wciąż ubijając dodawać po jednym żółtku i obie, zmieszane z proszkiem i przesiane mąki. Na końcu wlać gorącą wodę i dodać barwnik spożywczy. Przelać do tortownicy o średnicy 30 cm i wstawić do nagrznaego do 175 stopni piekarnika na 35 minut. Zimny biszkopt przekroić na dwa blaty. Jeden włożyć ponownie do tej samej tortownicy w której się piekł. Nasączyć . Drugi pokruszyć na "mech".
Masa serowa: -------------------- 1 kg serka waniliowego 100 g miękkiego masła 3 galaretki "przeźroczyste" 2 szklanki wody Galaretki rozmieszać z gorącą wodą i przestudzić. Do misy miksera włożyć miękkie masło. Utrzeć na "puch". Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce serka waniliowego. Stopniowo wlewać lekko tężejącą galaretkę. Kiedy masa się połączy i zacznie gęstnieć- wylać na ciasto ułożone w tortownicy. Wstawić do lodówki na pół godziny. Posypać pokruszonym biszkoptem.
Udekorować ciasteczkami w formie "grzybków".