Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające , wilgotne ciasto z serkiem mascarpone i śmietaną.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8815
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8815
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Składniki
Jajka z cukrem ubijać na parze wstawiając miskę do garnka z gotującą się wodą. Miksować do momentu, aż powstanie bardzo puszysta masa. Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko połączyć drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Wlać ciasto do formy /23x35/ wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok 35 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa płaty. Składniki ponczu wymieszać i nasączyć płaty biszkoptu.
Śmietankę ubić mikserem na sztywno i dodawać po łyżce serka mascarpone, dodać cukier puder i zmiksować. Do gotowej masy wsypać umyte, odszypułkowane i pokrojone na ćwiartki truskawki. Bardzo delikatnie wymieszać.Wyłożyć masę na dolną część biszzkoptu, przykryć drugą częścią i wstawić do lodówki. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!