Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa fantazja"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15088
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6194
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15088
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6194
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź, wstaw do lodówki. Jajka wbij do miski, dodaj cukier, miksuj 2 minuty, odstaw na 10 minut. Ponownie zmiksuj, dodaj przesiane mąki, wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Część brzoskwiń zmiksuj z syropem. Gruszki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj z galaretką, wylej na wystudzony biszkopt. Wstaw do lodówki. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj przesiany cukier puder. Wyłóż na galaretkę. Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, zalej musem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień