Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa fantazja"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 369
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 369
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź, wstaw do lodówki. Jajka wbij do miski, dodaj cukier, miksuj 2 minuty, odstaw na 10 minut. Ponownie zmiksuj, dodaj przesiane mąki, wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Część brzoskwiń zmiksuj z syropem. Gruszki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj z galaretką, wylej na wystudzony biszkopt. Wstaw do lodówki. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj przesiany cukier puder. Wyłóż na galaretkę. Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, zalej musem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień