Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki, które każdy ma w swoim domu, nie wymaga dużego nakładu czasu.
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a oddzielnie ucieramy żółtka z cukrem. Następnie wszystko razem umieszczamy w jednym naczyniu. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i startą na tarce, wcześniej sparzoną 1/4 cytryny. Wszystko miksujemy.
Tak przygotowaną połowę (!) masy wlewamy na wysmarowaną masłem blaszkę. Do drugiej połowy dodajemy 2 łyżki kakao. Jeszcze raz miksujemy i dolewamy resztę czekoladowej masy. Pieczemy 25 min w temperaturze 180*C.
W międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpusczamy 1/4 kostki masła, 3-4 łyżki kakao i kilka łyżek cukru pudru. Można dodać również minimalną ilość mleka, lecz jest to niekonieczne. Polewamy ciasto od razu po wyjęciu z piekarnika.
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17906
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 94
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 92
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 112
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17906
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 94
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 92
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 112
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a oddzielnie ucieramy żółtka z cukrem. Następnie wszystko razem umieszczamy w jednym naczyniu. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i startą na tarce, wcześniej sparzoną 1/4 cytryny. Wszystko miksujemy.
Tak przygotowaną połowę (!) masy wlewamy na wysmarowaną masłem blaszkę. Do drugiej połowy dodajemy 2 łyżki kakao. Jeszcze raz miksujemy i dolewamy resztę czekoladowej masy. Pieczemy 25 min w temperaturze 180*C.
W międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpusczamy 1/4 kostki masła, 3-4 łyżki kakao i kilka łyżek cukru pudru. Można dodać również minimalną ilość mleka, lecz jest to niekonieczne. Polewamy ciasto od razu po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody bananowe fit
Desery
Tort śmietankowo malinowy.
Desery
Ciasto z owocami na kefirze
Desery
Prosty torcik na Dzień Matki
Domowe lody bananowe fit
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 1
Tort śmietankowo malinowy.
Tort śmietankowo malinowy z czarnymi jagodami, mocno nasączony kawą. Plastry...
Odsłon: 15