Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omleciki na słodko. Idealne na podwieczorek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywno. Następnie wsypujemy cukier. Ubijamy aż cukier się rozpuści. 2. Stopniowo dodajemy żółtka i wodę przy tym ubijając. 3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. 4. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy na nim koła o średnicy 11-12cm. 5. Łyżką nakładamy ciasto. 6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 15 minut. 7. Krążki ściągamy z blaszki i jeszcze ciepłe układamy na wąskich szklankach formując przy tym półkola. 8. Ubijamy śmietanę na puszystość. Dodajemy cukier puder do smaku. 9. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. 10. Do środka najpierw układamy plasterki kiwi, później za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wyciskamy bitą śmietanę. 11. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. 12. Gotowe! Smacznego!