Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma biszkoptami, przełożone warstwą ryżu preparowanego z Kajmakiem. Ciasto też przełożone kremem z mascarpone i oblane polewą czekoladową. Ciasto wyszło pyszne, tortowe, miękkie a zarazem z chrupiącą wkładką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456829
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2100
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 509
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456829
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2100
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 509
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Obrócić na deskę ze ściereczką ,zdjąć papier i ostudzić. Drugi biszkopt upiec identycznie.
Jeden biszkopt włożyć z powrotem do tej samej blaszki, lecz wyżej zabezpieczonej papierem do pieczenia.Nasączyć kawą.
ryż-Miękką masę Kajmakową, zmiksować z fiksami. Dodać ryż, wymieszać i porozkładać na biszkopt w blaszce. Wyrównać i na trochę schłodzić.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę,ubić z fixem, potem mleczkiem, serkiem i jogurtem. Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać na warstwę ryżu.
Przykryć drugim biszkoptem. Trochę nasączyć, ale nie za mocno, bo polewę będzie ciężko rozprowadzić.
polewa-Czekolady rozpuścić ze śmietanką. Ostudzić do letniego i polać górę ciasta i rozsmarować. Ciasto schłodzić w lodówce. Kroić na drugi dzień, aż dobrze stężeje.