Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy jabłecznik"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Składniki
Jabłka obierz i przekrój na pół. Wierzch ponacinaj w paski, po czym skrop owoce sokiem z cytryny.
Białka oddziel od żółtek, ubij i dodaj cukier. Sztywne połącz z żółtkami i delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
Do wysmarowanej masłem blaszki wlej ciasto. Rozłóż na nim przygotowane jabłka.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw do niego biszkopt i piecz 20 minut. Gotowe ciasto posmaruj dżemem i udekoruj miętą.Źródło: Kurier TV