Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe, z nutą mięty.Ciasto z masą budyniową i pianką jogurtową. Ciasto delikatne i pyszne.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy,dolewając też olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*. Pieczemy drugi biszkopt taki sam. Jeden biszkopt, ułożyć do blaszki, zabezpieczając wyżej boki.
masa- Zagotować wodę,włożyć landrynki i na małym ogniu,rozpuścić.W 1 szklance mleka rozrobić budynie. Zagotować resztę mleka z cukrem.Ugotować budyń, wmieszać rozpuszczone landrynki. Schłodzić , od czasu do czasu mieszając,albo przykryć ściśle folią.Miękkie masło zmiksować z budyniem(po 1 łyżce). Rozsmarować na biszkopcie. Przykryć drugim biszkoptem.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do lekkiego tężenia. Jogurty zmiksować z galaretką.Piankę wyłożyć na biszkopt i ozdobić górę ciasta w/g własnej fantazji.Ja zostawiłam troszkę galaretki i polałam ''za nitka''. Całość schłodzić, kroić na drugi dzień.