Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blanszowane jarzyny z indykiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 548
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 206
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 548
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 206
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Umyte, obrane i pokrojone marchewki i kalarepki, a także umytą fasolkę szparagową wrzucamy na dwie minuty do gotującej się wody. Wyjmujemy i natychmiast wkładamy do bardzo zimnej wody, do której wcześniej można wrzucić kilka kostek lodu. Po dwóch minutach wyjmujemy.
Umyte, osuszone mięso kroimy na dość cienkie paseczki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Posypujemy solą i pieprzem.
Jogurt naturalny miksujemy z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na półmisku układamy dekoracyjnie umyte i osuszone liście sałaty. Obok blanszowane warzywa i usmażone mięso. Polewamy sosem jogurtowym i podajemy.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 210 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia