Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na szybki i mało pracochłonny deser,
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Składniki
Masło rozpuścić z szklanką cukru i kakao w garnku,pozostawić do przestudzenia.
Chłodną masę czekoladową wyrabiamy z mlekiem w proszku(ja dodałam 3 łyżki śmietanki do kawy w proszku),pokruszonymi herbatnikami,kokosem,rodzynkami i 1 łyżką rumu.
Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Do przygotowanej foremki wykładamy masę i dobrze dociskamy tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Gotowy blok czekoladowy kroimy i grubsze plastry. Smacznego!!!