Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok czekoladowy z popcornem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
20 porcji • : 30 min • gotowanie: 5 min • tężenie: 2 i 1/2 godz. • 85 kcal/porcja • 1 zł/porcja.
Wlej sok z cytryny do miseczki i dodawaj po łyżeczce cukru pudru, mieszając, aż się rozpuści. Rozlej lukier do 4 miseczek i dodaj do każdej po odrobinie barwnika. Dokładnie wymieszaj.
Maczaj ziarna w barwnikach. Odkładaj na kratkę, aby lukier stężał (ok. 30 minut).
Wyłóż formę papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wylej czekoladę na przygotowaną formę (ok. 28 x 24 cm). Posyp kolorową kukurydzą.
Gdy czekolada zastygnie (mniej więcej po 2 godzinach), połam blok na kawałki.Źródło: Olivia