Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna wersja klasycznego bloku czekoladowego. Tak samo pyszna, tak samo łatwa i równie szybko znikająca.
Tortownica 22cm, mikser
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423832
Składniki
Przygotować garnek. Wlać do niego mleko, dodać masło, cukier oraz kakao. Mieszać i ogrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zestawić z ognia i przestudzić aby masa była ciepła.
Herbatniki pokruszyć na kawałki. Śliwki suszone pokroić na mniejsze części. Przygotować formę tortową o średnicy 22 cm, wykładając papierem do pieczenia lub folią.
Gdy masa już przestygnie, dodawać porcjami mleko w proszku i miksować mikserem do momentu aż będzie gładka. Dodać kajmak i połączyć z masą. Gdyby się okazało że masa jest zbyt rzadka - dosypać jeszcze trochę mleka w proszku.
Do masy dodać herbatniki, suszone śliwki oraz rodzynki. Całość połączyć łyżką i przełożyć do przygotowanej formy. Gotowy blok schładzać w lodówce kilka godzin.