Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna wersja klasycznego bloku czekoladowego. Tak samo pyszna, tak samo łatwa i równie szybko znikająca.
Tortownica 22cm, mikser
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 22
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 133
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 150
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 22
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 133
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 150
Składniki
Przygotować garnek. Wlać do niego mleko, dodać masło, cukier oraz kakao. Mieszać i ogrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zestawić z ognia i przestudzić aby masa była ciepła.
Herbatniki pokruszyć na kawałki. Śliwki suszone pokroić na mniejsze części. Przygotować formę tortową o średnicy 22 cm, wykładając papierem do pieczenia lub folią.
Gdy masa już przestygnie, dodawać porcjami mleko w proszku i miksować mikserem do momentu aż będzie gładka. Dodać kajmak i połączyć z masą. Gdyby się okazało że masa jest zbyt rzadka - dosypać jeszcze trochę mleka w proszku.
Do masy dodać herbatniki, suszone śliwki oraz rodzynki. Całość połączyć łyżką i przełożyć do przygotowanej formy. Gotowy blok schładzać w lodówce kilka godzin.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek babci Bożeny
Desery
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Ciasto salceson siostry Anastazji
Desery
Najłatwiejsza babka
Mazurek babci Bożeny
Mój mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu ale tez bardzo smaczny. Nie może g...
Odsłon: 13
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku...
Odsłon: 21