Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki cytrynowe bez miksera
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 486
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 486
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy łyżką lub trzepaczką jajka z cukrem, skórką z cytryny, olejem i maślanką. Mokre składniki połączyć z suchymi, krótko mieszając. Przełożyć do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 165 stopni przez 20 minut na opcji bake. W piekarniku pieczemy do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 przez ok. 25 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!