Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki cytrynowe bez miksera
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy łyżką lub trzepaczką jajka z cukrem, skórką z cytryny, olejem i maślanką. Mokre składniki połączyć z suchymi, krótko mieszając. Przełożyć do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 165 stopni przez 20 minut na opcji bake. W piekarniku pieczemy do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 przez ok. 25 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!