Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki cytrynowe bez miksera
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2545
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2545
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy łyżką lub trzepaczką jajka z cukrem, skórką z cytryny, olejem i maślanką. Mokre składniki połączyć z suchymi, krótko mieszając. Przełożyć do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 165 stopni przez 20 minut na opcji bake. W piekarniku pieczemy do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 przez ok. 25 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!