Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki cytrynowe bez miksera
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1397
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1397
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy łyżką lub trzepaczką jajka z cukrem, skórką z cytryny, olejem i maślanką. Mokre składniki połączyć z suchymi, krótko mieszając. Przełożyć do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 165 stopni przez 20 minut na opcji bake. W piekarniku pieczemy do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 przez ok. 25 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!