Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą jest szybkość przygotowania.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 776
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12295
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7428
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 776
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12295
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7428
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż znikną kryształki cukru. Potem dodajemy po 1 żółtku, dalej miksując. W międzyczasie roztapiamy masło i odstawiamy, żeby wystygło.
Gdy jajka są już ubite dodajemy na przemian masło i mąkę (z wymieszanym już proszkiem).
Tak WYMIESZANE ciasto wlewamy na blachę, wykładamy na wierzch śliwki (skórką do dołu) i pieczemy 45-50 minut w 180stopniach.