Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą jest szybkość przygotowania.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1827
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1827
 
         
         
                Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż znikną kryształki cukru. Potem dodajemy po 1 żółtku, dalej miksując. W międzyczasie roztapiamy masło i odstawiamy, żeby wystygło.
Gdy jajka są już ubite dodajemy na przemian masło i mąkę (z wymieszanym już proszkiem).
Tak WYMIESZANE ciasto wlewamy na blachę, wykładamy na wierzch śliwki (skórką do dołu) i pieczemy 45-50 minut w 180stopniach.