Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą jest szybkość przygotowania.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2161
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17979
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2161
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17979
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż znikną kryształki cukru. Potem dodajemy po 1 żółtku, dalej miksując. W międzyczasie roztapiamy masło i odstawiamy, żeby wystygło.
Gdy jajka są już ubite dodajemy na przemian masło i mąkę (z wymieszanym już proszkiem).
Tak WYMIESZANE ciasto wlewamy na blachę, wykładamy na wierzch śliwki (skórką do dołu) i pieczemy 45-50 minut w 180stopniach.