Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczny mus malinowy z nalewką"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Składniki
Umyj i dobrze osusz maliny na sicie. Przełóż do rondla, rozgnieć, aż puszczą sok. Dodaj cukier, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, ok. 20 minut, aż cukier zupełnie się rozpuści.
Dodaj do gorącej i gęstej konfitury sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie wymieszaj. Mus malinowy jest gotowy, gdy lekko odparuje i zgęstnieje. Wtedy dolej nalewkę.
Przelej mus do umytych, wygotowanych słoików (możesz też wstawić umyte słoiki do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 20 minut). Jeśli nie lubisz pestek, przetrzyj wcześniej mus przez sito. Po otwarciu przechowuj do ok. 2 tygodni w lodówce. Mus malinowy jest znakomitym dodatkiem do lodów waniliowych i sernika.
Czas przygotowania: 30 minut, 800 kcal. Koszt ok. 15 zł.Źródło: Olivia