Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczny mus malinowy z nalewką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Umyj i dobrze osusz maliny na sicie. Przełóż do rondla, rozgnieć, aż puszczą sok. Dodaj cukier, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, ok. 20 minut, aż cukier zupełnie się rozpuści.
Dodaj do gorącej i gęstej konfitury sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie wymieszaj. Mus malinowy jest gotowy, gdy lekko odparuje i zgęstnieje. Wtedy dolej nalewkę.
Przelej mus do umytych, wygotowanych słoików (możesz też wstawić umyte słoiki do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 20 minut). Jeśli nie lubisz pestek, przetrzyj wcześniej mus przez sito. Po otwarciu przechowuj do ok. 2 tygodni w lodówce. Mus malinowy jest znakomitym dodatkiem do lodów waniliowych i sernika.
Czas przygotowania: 30 minut, 800 kcal. Koszt ok. 15 zł.Źródło: Olivia